Vila

Skrev för någon dag sedan om att det är viktigt med vilovecka och hur dålig jag är på att hålla det men nu måste jag verkligen!
Har lyckats bli rejält förkyld och känner mig helt svag i hela kroppen. Jag har till och med stannat hemma från jobb och är sjukt rastlös. Klarar inte av att bara sitta hemma och inte göra något men det är inte värt att riskera hälsan med ett hårt träningspass nu. Men för att se något positivt i det hela så får jag min vila iaf och kan ladda upp batterierna till jag blir frisk!!



Ta dig tiden!

Ett träningspass behöver inte ta lång tid. Där finns inget som säger att du måste vara där i en timme. Sålänge du är effektiv och kör kort vila mellan övningarna och verkligen kör slut på dig själv vid varje set så kvittar det. 
På schemat idag hade jag ben! Känner att jag kommit igång rejält med mina två styltor och märker stor skillnad nu. Kul när man både känner att styrkan ökar och benen växer! 

Glöm inte kommentera och fråga om det finns något ni undrar över!

Bara lyssna och ta åt er

Vilovecka

Efter hård träning en längre period så behöver kroppen återhämta sig och det hinner den inte med om man tränar varje dag. Många brukar då ta en vilovecka då man inte sätter sin fot på gymet. Detta kan vara bra varannan månad ungefär.
Jag skötte det ganska bra för något år sedan men ska jag vara helt ärlig så minns jag inte när jag hade min vilovecka senast. Får panik om det går för många dagar utan att jag har tränat plus att jag blir så rastlös. 
Min träning har verkligen blivit en daglig rutin för mig. Det ska bara göras!
Men åter igen, måste bli bättre på att låta kroppen återhämta sig!

Träna mage!

Vid nästan varje träningspass så avslutar jag det med några magövningar! Så fanatstiskt skönt att känna hur det bara sticker i magen när man är helt slutkörd. 
 
Några tips för att få en bra mage är först och främst satsa på förbränning.. Alla har magmuskler/rutor under fetttet som kanske döljer det. Så prio ett är att kör mycket cardio för att komma ner i fettprocent.
 
Ab-slidern (hjulet) är mycket bra! Att tänka på är att inte svanka för mycket för det kommer bara sluta med ryggskador. Självklart så ska man pressa sig så mycket som möjligt och rulla så långt fram man kan men var rädd om ryggen!
Yoga
 
boll och en viktplatta kommer man också väldigt långt med.. Finns så många olika övningar man kan göra med denna utrustning! Det viktigaste är bara att man känner att det tar på magmusklerna OCH att man kör slut på sig själv vid varje set! 
Tänk inte på att du bara ska göra 10, 12, 15 eller hur många du nu planerat.. gör så många som du bara orkar och skit i siffrorna!
 

Motivationsklipp!


Träningsvärk!

Gårdagens CX börjar redan kännas av i magen på ställen man knappt känt av förr!
 
 
 

Första CXpasset

Tanken var att jag bara skulle träna ben och mage idag. Det började bra fram tills jag konstigt nog hamnade inne i sal 4 på ett CX pass. 
Helt sjukt som det brändes i magen! Inte ofta man får samma kramp i gymet som jag fick idag under passet! 
Det är inte direkt högt tempo utan mer långsamt men många repetitioner. 
 
 

Rensa huvudet

Suttit i möte hela dagen idag på jobb.. Ganska tröttsamt för hjärnan att sitta och lyssna och diskutera från 08-18 en hel dag.. Kände när jag väl stämplade ut att jag måste vakna till liv. Huvudet var bara fullt av massa tankar och behövde verkligen göra något åt det!!
 
Körde hem snabbt för att ta min PWO sen bort till gymet direkt.. helt plötsligt fick jag en sjuk kick och blev taggad! Kändes så jäkla skönt att bara tömma kroppen på den energin som fanns kvar.. Ett tung ryggpass med massa marklyft och massa chins och annat smått och gott var precis vad jag behövde!
 

Senaste formbilden

 
Ska försöka bli bättre med bilder 

Fokus!!!!!

Som jag skrivit tidigare i bloggen så tränar jag på Aktiverum uppe på berga i Helsingborg. Trivs jättebra fast kändes mycket bättre innan. Sen några veckor tillbaka så har man börjat störa sig mer och mer av olika anledningar på vissa som börjat träna där. Tränar alltid med mina hörlurar på MAX men ändå går det inte att undvika dessa personer som bildar en irriterande känsla inom mig. 
Känns som om man tappar fokus och går runt och stör sig på andra istället.. Detta kommer jag nog aldrig ifrån vilket gym jag än går till men varför ska det uppmärksammas mer nu än förr?? 
 
Saker att tänka på på ett gym:

  • Ingen jävla fritidsgård så sluta spring runt och "jaga" varandra
  • Plocka undan efter er för er mamma jobbar inte där!
  • Sänk vikten och gör rätt istället för att ha för hög vikt och tro du är så stark.. Ingen blir imponerad av att du gör ett set bara på en övning med bara 2 lyft sen gungar tufft bort därifrån precis som om det inte var jobbigt
  • Sluta smäll med vikterna och tro att ni är någon bodybuilder när ni i själv verket bara tränat på gym i 2 veckor! 
  • Mössa på ett gym? VARFÖR???
  • Stå inte ivägen om du inte ska träna
 
Finns säkert massa massa mer som jag glömt men vi börjar här.. 
Självklart är inte jag felfri heller men tror nog att dessa punkterna håller många med mig om!

Tar ett kliv tillbaka

Tappade motivationen ett tag till att skriva här tyvärr då jag kände att jag bara upprepade mig och kom ingenstans. Skrev bara samma sak vecka efter vecka och kom inte riktigt på vad jag kunde dela med mig mer av. 
Gör nu istället ett nytt försök och tänkte köra igång igen med skrivandet!