Rygg och Mage

Brukar alltid träna rygg med dragrämmar för att få bättre fokus på ryggen och slippa anstränga händer och underarmar så mycket. Men för en gång skull valde jag att träna utan igår. Kan vara bra ibland så man tränar lite på greppet också.
Började med lite uppvärmning sen över till chins med bred fattning. Räknar sällan när jag drar mig upp utan försöker bara göra så många jag kan i 4 set. Sen vidare till marklyft. Fick sänka vikten lite eftersom jag inte hade några remmar så fokusen hamnade mycket på att inte tappa stången. 3 set där sen 3 set framåtlutande roddrag med stång. Här är det viktigt att inte lasta på allt för mycket vikt eftersom att marklyften redan kört slut på ländryggen och skaderisken är hög om du inte klarar av att stå med rak och spännd rygg. Avslutade sen med zsolis special! ;)
Över till mage som jag alltid kör med väldigt högt tempo. Nästan ingen vila och jag hoppar mellan övningarna. Kör mycket med absliderhjulet, pilatesboll och flow-in matta...


Leg day!

Lite stressad idag så det blev bara ett snabbt benpass! Startade med uppvärmning på crosstrainern i 10 minuter. Sen över till knäböj med 2 set uppvärmning och 4 set tunga lyft med 6 reps per set. Sen över till 3 set tunga benpress, 4 set benspark och 3 set baksida lår. Försöker alltid hålla hyfsat högt tempo så att man har högre puls och bättre förbränning! Snabbt och lätt pass! :)


Bröst & biceps

Mitt måndagspass var som vanligt bröst och biceps.. Gick väl hyfsat med tanke på helgens onyttigheter..
Startade med lätt uppvärmning på bänkpressen. Stegade uppåt i vikt från en 10a på 60 kg upp till en 10a på 80 sen en 8a på 90 och även 8a på 100 kg och stannade på 105 kg där jag gjorde 2 set med 5 reps.. För att få det där lilla extra pumpet så brukar jag köra ett dropset direkt efter där jag gör två stopp för att plocka av.
Efter rak bänk gick jag över till sned bänkpress i den lösa smitten. 90 kg där med 8x3 och även där ett dropset.. Flyes är en av mina favoriter så den hade jag svårt för att undvika. Får så sjukt bra tryck efter. Brukar göra det med hantlar men för att variera lite så tog jag kablecrossen. Avslutningsvis blev det neråtlutande bänkpress med lätta vikter.
Över till bicepsdär jag bara hann med två övningar. Stående bicepscurl på 26kg 9x3 och en sittande hammer på 24kg 10x3.
Såhär brukar mitt bröst och bicepspass se ut. Kan hända att jag byter ut någon övning just för variationen men annars är den ganska standard.


Dåligt

Känner att min uppdatering här har inte varit den bästa. Har haft ganska mycket att göra på jobb så kosten har väl inte sköts allt för bra och träningen inte lika bra som innan men vi får väl hoppas på en vändning snart.
Har haft lite idétorka på vad jag ska skriva. Vill ju inte bara lägga upp en massa bilder.

Vad vill ni veta? Vad söker ni?


May. 06, 2013