2014


Efter nyår ska det bli skärpning med både kost och dryck!

Julmat

Nu vid denna årstiden är det lätt att lägga på sig en massa. Julmat var man än går! Börjar bli ganska trött på den nu. 

Glöm inte träna lite extra så att det inte lägger sig som ett extralager på magen! Eller bara tänk dig för innan du tar den sista matbiten eller fyller på tallriken! 

Lite padel!




Bonusdag!

Dagens pass var ett fritt val av övningar med tanke på att jag redan kört allt denna veckan. Men bestämde mig ändå för att träna benen!
Klämde även in ett pass för underarmarna vilket man väldigt sällan tränar. Blir ett så sjukt gott tryck när man kört klart. Har svårt för att knyta näven av allt tryck! 

Fick även för mig att rodda 5000m men insåg efter 400 m att det finns inte mycket ork kvar och min utmaning med 5000m var så gott som omöjlig! Därför fick jag nöja mig med 1000m men var helt slut efter. Även rodden använder man för sällan! Kanske dags att börja planera in det lite oftare!

Bra tryck i tricepsen!





Lite extra magövningar varje dag skadar inte!




Benpass

Nyss avklarat ett grymt benpass på Aktiverum. Känslan när benen är så trötta att dom viker sig vid varje steg är obeskrivlig. Kan lugnt säga att man har gjort någon nytta idag! 

Idétorka

Ställ frågor? Vad vill ni veta? Vad vill ni se mer av? Vad vill ni se mindre av?

Skärpning!

Jag måste måste bli bättre med maten! Är sämst på att äta nyttigt eller ibland äta överhuvudtaget!!

Fusk

Under de senaste åren så har jag fått frågan ett par gånger om jag har tagit sterioder eller även blivit anklagad för att ha tagit det. 
I min värld anser jag att det bara är fusk och ser inte äkta ut. 
I början tyckte jag att det var ganska jobbigt att höra det från höger och vänster om att jag kurar och har mig men efter ett tag kände jag bara att det inte är lönt att försvara sig längre. Folk får tro vad dem vill men jag vet bäst själv om vad jag gjort och inte gjort. 
Ser ingen vinning med att ta sterioder då man tappar allt lika fort när man slutar och skaderisken ökar plus att alla inre organ tar sjukt mycket stryk. 
Jagr stolt över att jag byggt upp den formen jag har idag och få hör allas kommentarer. Betyder bara att jag gjort rätt under mina träningspass och ätit någon form av bra kost. (Även fastän att jag är sjukt dålig på att äta).


F.lagom


Sätt inga gränser utan bara kör!

Rygg!




Leg-day!

På schemat idag var det ben som gällde! Tycker det har blivit sjukt kul att träna ben nuförtiden så jag utvecklas så fort i denna muskelgrupp. Kan ha att göra med att det slarvades en del innan men nu kör jag till och med två pass i veckan ibland! 
Som tung basövningsstart brukar jag variera mellan knäböj eller snedbenpress! Kul att se hur mycket mer man kan ta i knäböj efter att ha kört benpress en längre period innan!

PWO

Innan varje träningspass så dricker jag min pwo för att få igång kroppen. Jag vet inte om det bara är psykiskt eller vad det är men jag tycker att det hjälper. Får bra fokus under mitt träningspass och blir sjukt taggad. 
Jag tar två skopor av "Pump n Grow" (finns att köpa på K.O store i Helsingborg) och blandar ut med 3-4 dl vatten ca 30 minuter innan träning! Smakar gott också! 



Behöver du hjälp??

Vill du komma i form till sommaren? Behöver du hjälp med din träning, ett nytt träningsschema eller har du kört fast med träningen helt och hållet? 

Jag hjälper dig gärna och coachar dig till din toppform som du drömt om tillräckligt länge! 

Skriv din mailadress här så återkommer jag! 

Du sätter gränserna!





Pain!!

Mår mycket bättre nu och kände att jag inte kunde hålla mig ifrån gymet en dag till även om det hade varit bäst! 
Blev ett bra bröst & bicepspass med tung vikt på varje övning och köra på tills det nästan gör ont av hur mycket musklerna jobbar! Viktigt att tänka på är att man inte tränar så hårt att du får ont i leder eller annat. Det kan göra ont och ta emot men det måste självklart vara för att man kört slut på musklerna och inget annat. 
Började men en basöving till brösten, alltså bänkpress. Till en början blev det längre vikten hyfsat högt tempo för att få igång blodcirkulationen och värmen i kroppen. Sen var det bara till att köra på. 
Jag tränar alltid själv vilket då gör att det är mer riskabelt att köra de sista lyften när man är helt slut utan passning. Lär känna din kropp och dina gränser innan du ger dig ut på för djupt vatten för det kan sluta illa eller bara be någon i närheten stötta..
Efter rak bänk gick jag över till en snedbänk och körde på där med. Pressa alltid dig själv, sikta hela tiden högre. Nöjer du dig lätt så kommer du aldrig att utvecklas. Målet är att hela tiden bli bättre än vad man var förra gången!!
Vidare till flyes med hantlar (favoriten) bygga lite på bredden av bröstmusklerna.. Pumpa ut med flyes i cablecrossen hela vägen tills det inte går mer! 
Så sjukt härlig känsla när man är klar! Det behöver inte vara mer komplicerat än såhär.