Stop wishing & start doing!

Det är så tröttsamt att hela tiden höra folk som gnäller över att dom är svaga, överviktiga, lata, slöa och allt annat skit! Ingen annan kan göra något åt det än du själv! Ät inte det jävla godiset varje dag eller kör inom Mc donalds varannan dag för du inte orkar laga mat! (Det finns faktiskt nyttigare alternativ när man inte hinner/orkar laga.) Jag säger inte att man ska förbjuda sig själv från allt sånt. Men vill man nå sina mål så är den första starten på resan att se över allt onödigt intag! Till exempel ät inte det sista du har kvar på tallriken fastän att du är mätt BARA för att det är gott! Allt sånt spelar roll!
Sen kommer vi till träningen! Vissa har träningskort som används ca 3 månader om året! En månad efter nyår (nyårslöftet) och två månader innan sommaren! Det hjälper inte ett dugg! Du betalar för 12 månader (om du har ett årskort), varför inte vara där 11 iaf? Slipper du all stress och panik!
Ett annat bekymmer är dom som är där men bara ser undanflykterna hela tiden. "Nä, den övningen kan jag inte göra" "det orkar jag inte" "den ser konstig ut" "jag är för trött för den". Man har hört tusen olika bortförklaringar men ändå gnälls det över att det inte händer något när man tränar! Antingen går du dit och ger 110 eller så gå dit och mys runt MEN kom inte och gnäll sen.
Gör träningen till en vana, en del av din vardag. Dom första två till tre veckorna är lätta sen kommer man till den gränsen där många väljer att prioritera annat istället för att fortsätta. Det är just den gränsen som oftast är avgörande om man kommer fortsätta eller ej för tvingar man sig dit ändå några gånger till så inser man att en timme om dagen inte är så farligt. Det hinner alla med! 1 timme om dagen motsvarar ca 4% av dina 24 timmar!
Så gör dig själv den tjänsten att du tänker igenom vad du vill få ut av din träning och börja sen!

I do not regret the things I've done, but those I did not do!


Vilodag

Trots att man varit ledig nu några dagar så kände jag mig helt slut imorse så bestämde mig för att det blir en vilodag från gymmet idag. Får nöja mig med en PW efter jobb. Men imorgon är det dags igen!


Tabata avklarat

Sjukt vilket pass! Väldigt imponerad! Kände verkligen att hela kroppen fick sig en rejäl runda. Är helt död nu och kände även under passet att jag var nära på att kollapsa. Men detta ska jag göra om.
Som sagt man börjar med en övning och gör det i 20 sekunder sen vilar man 10 sekunder och sen börjar det om igen. Så håller det på 8 gånger sen är det dags att byta övning och samma sak där. Hög puls=hög förbränning och det gillas!
Så testa det och ge allt!!


Tabata

Idag är det bara till att köra igång igen! Ska för förstagången på ett tabata pass. Det går lite ut på att köra intervallträning. Utöva en övning i 20 sekunder och vila 10. Det kan vara t.ex burpies, armhävningar, knäböj osv.
Återkommer efter passet om hur det har gått!


Förbränning

Har många gånger funderat på att gå ner i en så låg fett% som möjligt. Bli extra hård och få synligare muskler. Men det är ingen lätt match! Kosten är väl boven till att jag många gånger gett upp! Är inne på dom banorna igen och denna gången måste jag klara det!
Jag har redan kört igenom alla muskelgrupper denna veckan så nu är bara förbränning som gäller. Igår blev det 45minuter på crosstrainern med en förbränning på 1000 kalorier.


Frukost

En bra grund på morgonen kan påverka hela dagen. Eftersom att jag är ledig idag så hinner jag göra en äggröra i lugn och ro! Ett paket bacon, 6 ägg, lite mjölk och citronpeppar! Perfekt!
Ikväll kommer Grundström och gästspelar på aktiverum. Blir nog ett köttigt axel-tricepspass!


Pwo

Laddar upp


Maaaaat!

När klockan blir för mycket så försöker jag skippa kolhydrater för det känns inte så nödvändigt att proppa i sig det när man ändå ska lägga sig inom kort. Risken är att kroppen inte hinner bryta ner allt och lägger det på lager istället vilket jag helst vill undvika! Så kvällens måltid ser ut såhär!


Kärlek!

Jag tror att jag har någon sjukdom! Vaknar upp på morgonen och börjar fundera på vad man ska göra under dagen. Det första jag kommer på är att åka till aktiverum och träna. Tror jag är besatt! Känns så bra när jag är där! Kan nästan kalla det för mitt andra hem!


Helg!

Äntligen är det dags att hålla helg! Kom nyss hem från jobb! Har varit en lång dag känns det som.
Det var tänkt att jag skulle ta ett "mys" ryggpass idag innan jobb men slutade istället med några tunga marklyft istället. Hade bra fokus och kom i ett perfekt humör tack vare musiken som spelades på max i mina hörlurar!


C-vitamin

Känns som om jag håller på att bli förkyld nu! Vaknar med en täppt näsa och ont i halsen... Jag har inte tid med detta nu! Dags för överdosering av c-vitamin och te! Hoppas det kan vända detta!
Blir inte förkyld så ofta men när det väl är något virus som går runt så brukar jag lyckas åka på en sjukdom.


Alkohol & träning

Min lördag såg ganska ljus ut till en början. Åt en ordentlig frukost med kvarg blandat med frysta bär och 3 kokta ägg. Stack till gymmet och tränade axlar och triceps. Gjorde faktiskt personbästa på pushdown med 101kg. Två set med 8 reps första och 6 andra.
Efter det stekte jag upp lite kycklingfiléer och laddade batterierna inför hockeyn. Blev ett ganska tungt pass men det var riktigt kul! Väl efter hockeyn så blev jag sjukt sugen på att dricka så öl efter öl bara slank ner för strupen och till slut stod man i baren på cardinal! Blev en bra kväll, nästan för bra för man fick inte allt för mycket gjort igår. Inte ens idag heller. Skulle tränat klockan 10 imorse men sängen var för skön!
Fast nu får det vara bra ett tag framöver. Imorgon bitti SKA jag stå på aktiverum vid 10 och stämpla in mig. Bröst & biceps pass står på schemat. Ett av favoritpassen ju:)


Axelvärk!

Haft problem med min axel i någon vecka nu men min vilja och motivation är högre än min smärtgräns. Så trots att kroppen säger ifrån så kör jag på! Är väl ganska dumt men det tar emot att sänka vikten och köra lite lättare. Smörjde in min axel idag så det kändes väl lite bättre men gick runt och luktade tigerbalsam på hela stället!


Kött & sås

Kött är nog något jag aldrig kan få nog utav! Finns inget bättre! Bara steka upp och ha någon god sås till! Dagens rätt efter gymmet blev 260g minutbiff med gurka och lätt Crèm fraiche franska örter!


Byta gym?

I fredags förra veckan fick jag ett ryck och funderade lite på gymbyte. Efter x-antal år på aktiverum behöver man kanske lite miljöbyte tänkte jag. Så det blev en runda bort mot filborna arena och skrev in mig för en veckas provträning. Där stod jag med hög förväntan efter allt nytt och bra man hört MEN efter det fredagspasset blev jag totalt knäckt. Missnöjd med känslan i lokalen, ingen ordning på vikterna och det kändes som om jag hade hamnat på någon fritidsgård! Tog mig dit i måndags igen och kändes väl lite bättre men fortfarande besviken. Åkte till aktiverum idag istället för att känna efter om det bara handlar om att jag blivit bekväm där men nej! Kändes så bra och så rätt att vara på hemmaplan igen! Jag tror man behöver komma bort lite ibland för att (i flesta fall) inse att man är rätt nöjd med vart man är egentligen. Så är det iaf för mig!